Glavna | Registruj se | Uloguj se | RSSSaturday, 10.16.2021, 5:29 AM

УЛОГУЈ СЕ
МЕНИ
ПРЕТРАГА
ПРЕПОРУЧИ НАС
Naš baner:

Zemlja čudesa

REKLAMA

Наш програм и планови

Naš program:

 Sadržaji u likovnim područjima:
  • Strukturirani su da poštuju zakonitosti razvoja likovnih sposobnosti zarad kreativnosti
  • Kontinuitet dečijeg razvoja
  • Putem savladavanja likovnih područja deca stiču sposobnost da se snadju i u drugim oblastima koja nisu usko povezana sa umetnošću te da svakom problemu prilaze sa slobodnim i kreativnim stavom i da imaju širok pogled na svet oko sebe

Teme za podsticaj dečijeg likovnog razvoja:

Izbor tema mora biti u korelaciji sa unutrašnjim doživljajem deteta omogućujući mu da se izražava i komunicira sa svojim okruženjem

Na kraju svakog meseca nastavnik nudi mališanima  unapred određeni plan i program tema za naredni mesec gde će deca u dogovoru sa nastavnicima odabirati teme koje su njima najzanimljivije.

Primena produkta dečijeg likovnog stvaralaštva će biti u skladu sa time da se organizuju dnevne, mesečne, reprezentativne (javne) i tematske izložbe (tokom praznika i slično).

 

Polimerska glina i Vajanje (plastelin, beolin, glina, glinamol, hladni porcelan) 

Polimerska glina (u nasem slucaju Beolin,kojinije toksican I basje super zarad za decu) je vestacka glina sa neizmernim mogucnostima.
U sirovom stanju je mekana kao plastelin i moze da se oblikuje u razne oblike, koji pecenjem ocvrsnu I postane kao plastika, sto dajemogucnost biranja velikog izbora dekorisanja I stvaranja dekora za interjer I pravljenja nakita. 

 

 

Pletenje sa perlicama- beadwork.

·         Beadwork ili „rad perlama" je vrsta umetnosti (ili zanata) koji se bavi pričvrščivanjem kuglica korišćenjem igle i konca, ili pak savitljive žice. Beadwork je zastupljen u kreiranju nakita ili ukrasnih predmeta, kao i kod ukrašavanja garderobe, modnih detalja, zavesa ili umetnina.

Postoje više vrsta tehnika pričvršćivanja perlica od kojih su najčešće pletenje na razboju, heklanje, nizanje i vezenje. Pored jednostavnih tehnika nizanja, postoje i veoma kompleksne tehnike koje zahtevaju znanje, vreme i umeće. Od prastarih vremena ova tehnika zastupljena je kao umetnički izražaj među mnogim civilizacijama. Pre više od 5000 godina ljudi su korstili perle u verske svrhe, kao talismane, ukrase ili za lečenje.

Ranije ova tehnika je bila poznata kod nasih predaka I mnogo se koristila u izradi nakita I ukrasavanja garderobe . Sa vremenom je bila malo zaboravljena. Pravicemo akcenat na sacuvanju I vracanju starog zanata i tradicije koji su zaboravljaju. Zbog toga mi planiramo ukljuciti I ovu tehniku rucnog rada, Obucavanje citanja sema, pletenje po semama, pravljenje nakita od perlica, vez sa perlicama.

 

Pravljenje nakita

  • Ukoliko ste kreativni, volite da stvarate sopstvenim rukama i želite unosan posao koji možete da radite kod kuće, pravljenje nakita može biti posao baš za Vas.

 Decoupage (dekupaž) tehnika

·         je jedna od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta. U principu sve se svodi na ljepljenje papirnih isječaka na komade namještaja od drveta, okvire, ogledala, ili keramičke predmete. Oni sa malo mašte i volje ovom tehnikom mogu potpuno da izmijene izgled stana ili da učine gotovo sve što se može zamisliti.

Najčešće se ovom tehnikom ukrašavaju komadi drvenog namještaja koji se prekrivaju isječcima iz magazina, novina ili ukrasnih papirantih salveta. Kod ove tehnike cilj je postići da se isječci, motivi koje lijepite potpuno uklope u pozadinu, tako da izledaju kao da su slikani ili štampani na površini koju ukrašavamo.

 

"Uradi sam” HOBI SISTEM ZA SVE VRSTE UMETNOG RAZVOJA

 

·         Sve tehnike pomalu: Elementi primenjene umetnosti, oblikovanje različitih materijala (papir, vuna, tekstil, svila, žica) , pravljenje nakita, polimerska glina, I t.d. )

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Sad funkcionišu :  

   Kreativna radionica za decu od 5 - 7.god (I grupa),

Kreativna radionica za decu od 8 - 12.god (II grupa)

Skupljamo grupu za odrasle! Prijavljivanje u toku. Nazovite nas i upisite se u grupu.

 

Svake subote od 10:00

(ako vam odgovara neki drugi termin - napišite nam ili nazovite na telefon) 
na adresi:   Trg Slobode 1,  Stara Pazova 

____________________________________________________________________


Ako želite da se upišite ili da upišite Vašu decu, kontaktirajte nas:

tel.:        065/445-15-01  - Biljana
e-mail:  zemljacudesa777@gmail.com

Video o nama
Video o nama u emisiji Ukrajinska panorama na RTS2: Video o nama na RTV Stara Pazova:
ПРИЈАТЕЉИ
Samo kod nas možete kupiti 100 % pravi Baltički ćilibar po najnižim cenama. Isporuka BEXom -190 din (po Srbiji) ! Dobro došli!

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Nakit i majice. VODENA VILA

СТАТИСТИКА

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Креативна радионица "Земља Чудеса" © 2021

Make a free website with uCoz